coderdojo24_1080x250_duo
coderdojo3_1080x250_duo
coderdojo6_1080x250_duo
coderdojo13_1080x250_duo
coderdojo32_1080x250_duo
nurnberg9d10b96_duo2
coderdojo7_1080x250_duo
coderdojo18_1080x250_duo
coderdojo28_1080x250_duo
coderdojo25_1080x250_duo
coderdojo8_1080x250_duo
coderdojo16_1080x250_duo
coderdojo17_1080x250_duo
coderdojo2_1080x250_duo
previous arrow
next arrow

Mentoren

Roelof Berkepeis

Ik ben Roelof Berkepeis, woon in Hengelo en ben geboren in 1959. Al vroeg hield ik van puzzels en speelde vaak met Lego. Ook ben ik een fanatiek en gepassioneerd schaakspeler en actief als schaaktrainer bij SV Lonneker.
Op school heb ik kennis gemaakt met software, dus computer-programmeren, maar eigenlijk heb ik het meeste geleerd door alles zelf uit te zoeken.
Mijn beroep is computer-programmeur, voornamelijk voor internet en maak vooral onderliggende systemen voor websites.

Bij CoderDojo kun je de algemene opzet en denk-manier leren om programma's te maken. Voor de huidige jonge generatie is het belangrijk dat je logisch kunt nadenken en allerlei code-modules creatief kunt combineren.

 

Gerard Hoppen

Ik ben Gerard Hoppen en woon in Wierden samen met Marijke Woolderink en onze jongens, Rick (18) en Stef (16) en hond Buck.

Mijn gehele werkzame leven werk ik bij Koerhuis Automatisering B.V. (+/- 26 jaar), waar ik nu ook directeur en mede-eigenaar van ben.
Koerhuis Automatisering B.V. is actief in de mengvoederbranche (brokjes makers)
Programma's die we maken: optimalisatie, administratie, webportals, webapp's, koppelingen met externe partijen etc.
Wij programmeren op dit moment in VB.NET, C#.NET (Visual Studio) en VB6.
Databases die we gebruiken: Mysql, MariaDB, Sql, Access etc.

Het lijkt mij leuk om bijvoorbeeld een project te maken, waarin ook het fysieke tot uiting komt. (bv een home-automation project), of een raspberry Pi met daarop geïnstalleerd Domoticz en een USB Z-wave controller en een Z-wave lamp.

 

Aschwin

Ik ben Aschwin woon in Wierden en ben getrouwd met Wanda. We hebben twee jongens; Quinten en Ingmar. In Enschede heb ik HBO informatica gedaan, daarna in militaire dienst geweest en vervolgens gewerkt bij software huis V&L Informatica te Enschede met als eerste klant ASML in Veldhoven. In 2001 voor mezelf gaan werken onder de naam aYniK Software Solutions, later B.V.
Ik ontwikkel technische software m.b.v. C, C++, Python op het Linux platform en heb software ontwikkeld voor chipmachines, kankerbestrijding, air traffic control, software voor havens, kastjes in taxi’s, zelfscankassa’s enz. Momenteel werk ik o.a. aan software voor CNC machines.
Ik ben lid van twee hackerspaces waarvan https://tkkrlab.space in Enschede het dichtste bij is. In augustus hopen we dat https://mch2021.org plaats kan vinden, een 4-jaarlijkse hackerconferentie, waarbij ik meehelp met organiseren. Net als vier jaar geleden ben ik één van de teamleads van het Contentteam en verantwoordelijk voor lezingen en workshops.
Ik hoop dat CoderDojo kinderen enthousiast maakt voor techniek.

 

Vincent Schadron

Ik ben Vincent Schadron, ben getrouwd met Francien en we wonen in Hengelo.
Na de MAVO te hebben doorlopen, ging ik naar de MTS. Daar heb ik Tubro Pascal geleerd. Het was een geweldig gevoel om iets te kunnen programmeren.
Na de MTS ging ik naar Saxion Hogeschool. Daar ben ik met o.a. VB.NET in aanraking gekomen. 
Ik werk nu al 15 jaar bij JaarsmaDeBoer in Hengelo. Ik ben aangenomen als programmeur. Toen ik begon, programmeerden we in ASP Classic maar tegenwoordig in PHP. Dit veelal in combinatie met MySQL.
Ik zelf ben voornamelijk bezig met het onderhoud van de ASP-sites en randzaken zoals hosting/domeinen en customer support voor een bepaalde applicatie en bij mailproblemen en zo.